Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování vybraných parametrů hroznového vína před expedicí
Trávníčková, Jiřina ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na laboratorní sledování a stanovování vybraných parametrů vína, kam řadíme měrnou hmotnost vína, obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, titrovatelných kyselin, těkavých kyselin a extraktu, obsah oxidu siřičitého a bílkovinnou a krystalickou stabilitu vína. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína od vstupních surovin po lahvování vyzrálého vína. Cílem experimentální části je popis analytických stanovení parametrů a celkový rozbor vzorku vína podle nařízení EEC č. 2676/90, kterým se určují metody Společenství po rozbor vín.
Stanovení a rozbor struktury nákladů na výrobu vína u vybraného vinařského provozu
Horníčková, Iva
Diplomová práce Stanovení a rozbor struktury nákladů na výrobu vína u vybraného vinařského provozu má dvě základní části. V literární rešerši je představena problematika vinařství se zaměřením na jednotlivé technologické operace výroby vína. Vlastní práce se pak skládá z popisu technologického zařízení a vybavení sledovaných podniků, dále kalkulací nákladů a analýz struktury nákladů. Analýza nákladů na výrobu vína v obou případech ukázala, že nejvýznamnější složku tvoří vstupní surovina (hrozny). Další důležitou položkou byl u středního podniku provoz strojů, naopak u menšího podniku pak větší složku představovaly náklady na mzdy pracovníků z důvodu nižšího stupně automatizace a výkonnosti jejich strojů. Z analýzy nákladů na lahvované víno vyplývá, že nejvýznamnějšími položkami jsou vstupní surovina (tedy vyrobené víno) a materiál (tedy lahev s dalšími prvky).
Sledování vybraných parametrů hroznového vína před expedicí
Trávníčková, Jiřina ; Pořízka, Jaromír (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na laboratorní sledování a stanovování vybraných parametrů vína, kam řadíme měrnou hmotnost vína, obsah alkoholu, obsah redukujících cukrů, titrovatelných kyselin, těkavých kyselin a extraktu, obsah oxidu siřičitého a bílkovinnou a krystalickou stabilitu vína. Teoretická část práce se zabývá technologií výroby vína od vstupních surovin po lahvování vyzrálého vína. Cílem experimentální části je popis analytických stanovení parametrů a celkový rozbor vzorku vína podle nařízení EEC č. 2676/90, kterým se určují metody Společenství po rozbor vín.
Ekonomické hodnocení technologických postupů při výrobě vín v podmínkách ČR
Janková, Klára
Diplomová práce: Ekonomické hodnocení technologických postupů při výrobě vín v podmínkách ČR byla vypracována na základě průzkumu nákladů potřebných pro výrobu vína ve vybraných podnicích. Práce obsahuje tabulkové přehledy s popisem technologického zařízení a vybavení, výpočty nákladů a souhrnnou analýzou. Z následné analýzy nákladů pak byly zjištěny náklady potřebné na výrobu jednoho litru vína.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.